SÍLA AKTIVNÍHO UHLÍ V KOSMETICE

sila-aktivniho-uhli-aktivni-uhli-v-kosmetice

Síla Aktivního uhlí v kosmetice

V poslední době přírodní kosmetika stále více využívá látku známou jako aktivní uhlí. Můžete se s ním setkat v pleťových maskách, čistících pleťových produktech či černých pastách na zuby. Aktivní uhlí je poslední dobou opravdu velkým hitem.

Černá maska na obličeji s aklivním uhlím

Opravdu se však jedná o takový zázrak, nebo je to jen marketingový trik?

 

Aktivní uhlí, které používá přírodní kosmetika, se ve většině případech vyrábí ze slupek kokosových ořechů. Díky tomu je vyráběno z udržitelných surovin a to šetrným způsobem, s ohledem na životní prostředí.  

Jeho nejčistší forma je černý sypký prášek. Tato složka představuje mikroporézní sorbent, jehož struktura a vysoká specifická plocha povrchu perfektně absorbuje veškeré nečistoty a nadbytečný kožní maz. Aktivní uhlí má tu vlastnost, že opravdu hloubkově čistí pokožku a vytahuje z ní nečistoty, toxiny a přebytečný maz.

MAGNET NA NEČISTOTY

Působí jako magnet, který vytáhne nežádoucí látky z těla pryč.  Je opravdu šetrné a neutrální, proto jej můžete použít na jakýkoliv typ pokožky. Především je černé uhlí určeno k péči o problematickou a rychle se mastící pleť, kterou trápí rozšířené póry, též pleť sužující ekzémy či lupénkou.

Nejen to, aktivní uhlí bývá často součástí zubních past. I když je jeho černá barva skoro ironická, opravdu skvěle bělí chrup. Má vysokou schopnost absorbovat a vázat na sebe nečistoty, usazeniny i těžko odstranitelné skvrny či odlišná zabarvení ze zubů. Umožňuje zcela přírodní cestou účinně bělit chrup a ještě k tomu pečovat o ústní dutinu.  V případě černých práškových past můžete vidět výsledky již během prvních 14 dní. Věřte nebo nevěřte, černá opravdu bělí! :-)